iPhone 5, 5S ve 5C'den sonra iPhone 6'daki beklentiler ve konseptlerini sizler için araştırdık.

Apple'ın 7. Nesil iPhone 5S ve 5C tanıtımından sonra gözler bir sonra ki nesile çevrilmiş durumda. Apple bir sonra ki nesil iPhone'un ekranını büyüteceğini ve tasarımsal olarak yenilikler yapacağını bir süredir konuşmakla kalmayıp, bunu konu haline getirmiştir.

iPhone 5 ve 5S'in tasarımının aynı olmasıyla, Apple'ın iPhone 6 hakkında ki konsepti çok farklı olacağını düşünüyor. Daha ince, ekran daha büyük ve tasarım olarak farklı düşünüldüğü söz konusu oldu.

iPad 5. Jenarasyonunda tasarımsal açıdan büyük bir yeniliğe gitti ve kullanıcıların büyük beğenisini aldı. Peki '' iPhone 6'da da böyle büyük bir değişiklik yapacaklar mı ? '' sorusu en çok merak edilen konulara arasında yerini almış durumda.

Arthur Reis isimli bir tasarımcının, iPad Air tasarımından yola çıkarak hazırladığı konseptleri toparlamaya çalıştık sizlere. 


Konseptler şu şekilde:

























İlk görüşlerimi açıklayacak olursam eğer; Arthur Reis isimli tasarımcının yaptığı bu konseptleri beğenmiş bulunmaktayım. Fakat stereo girişleri, yeni nesil telefonların bir çoğunda alt kısımda bulunmasını dezavantaj olarak görüyorum. Hem şarj kablosu hem de stereo kablosunun aynı anda takılması beni rahatsız ederdi. Tabi şöyle bir şey de var, zevkler ve renkler. Arka kameranın orta kısımda bulunması ek avantaj olarak görüyorum. Köşede bulunan kameralarda yatay çekim yaparken flaş patlayarak el yansıması çıkartabiliyor, tabi bu telefonun sahibinin yapabileceği bir iş değil. Ekranın 4.4 inç olacağı yazıyor, bu da bence ideal olarak görünüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top